Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


topánka, balerina cip, vagy pipő....

2008.10.01

- Még mindig hódit a balerinacipő!-

Még Audrey Hepburn hozta divatba legelőször, az ötvenes években a rock and roll táncolásához viselték, aztán a nyolcvanas években ismét felkapták a kerek formájú, múltidéző lábbelit. Ma, pedig szinte minden második lányon ilyet látunk. Érthető is! Ki bírja mindig elviselni a magas sarkút? Lefogadom, neked is van „talpsarkúd”!

 

o Ma már nem ritkák az olyan balerina cipők,
melyek teljesen hasonlítanak a színpadi
megfelelőikre - Fotó: Google

 

Kislányos, de menő! Emellett, praktikus és kényelmes viselet. Pontosan a tavaszi - nyári rohangálós időszakra optimális. Mivel nincs (vagy lapos) a sarka, a könnyű talpaknak, a komfortos bélésanyagoknak és a puha párnázásnak köszönhetően a legnagyobb tömegben is ügyesen, és gyorsan lavírozhatsz benne és nem fog a lábad fájni. Hosszadalmas bevásárlásokhoz, vagy épp utazáshoz teljesen megfelelő.

 

 A balerina cipők szépen formálják a lábat - Fotó: Google

 

 Nagy előnye még, hogy megfogja, és kellőképpen megtámasztja a bokát, így azok is használhatják, akiknek ilyen jellegű problémájuk van. Gyakran még fűzővel is a bokához erősítik ezeket a kis topánkákat. Kerek orra nem szorítja össze a lábujjaidat, hanem elegendő helyet biztosít. A legújabb modellek lapos talppal, mély kivágással készülnek és jellemző az egyre rövidülő orrész. A választék óriási. Mindenféle ruhához találhatsz megfelelőt. Van szíjas, csatos, tépőzáras, virágmintás, gumírozott, pöttyös, masnis, flitteres, sportos kivitelezésű, lakk, bőr, velúr, textil, stb. A variációk tehát kimeríthetetlenek. Nem is beszélve a sok-sok színről, amelyben megtalálhatóak! Az idei sláger egyébként a rikító színárnyalat. Divat minden, ami rikító vagy neon. Az értük elkért összeg is változó, a márkától, a minőségtől, az alapanyagoktól függően. Már 3-4 ezer forintért is hozzájuthatsz, de a komolyabb márkájú darabokért 20 ezret is elkérnek.

 

 Köszönjük a figyelmet - Fotó: Google

 

S hogy mivel viseljük? Tulajdonképpen majdnem mindenhez felvehető. Ez benne a jó! A Capri-nadrágokhoz és a bő szoknyákhoz nagyon jól tud mutatni. Vigyázat, a lapos balerinacipő és a habos szoknya kombináció meglehetősen kövérít! Alacsonyabb lányok ilyen szoknyákhoz inkább válasszák a magasabb sarkú lábbeliket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.