Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Téli divat!!

2008.11.14

Nézzük, milyen újdonságokat hoz a tél a divatba!

Ég veled retro!

 
 
 A retro helyét átveszik a kockák - Fotó: Google

Bizony, vége a múltba nézésnek, most a sokféle irányzat egyszerre tündököl. Mindenki saját kénye-kedve, testalkata és egyénisége szerint választhat szinte bármit, nem fognak ujjal mutogatni rá, hogy divatjamúlt. Ez ám a nagyszerű időszak. A nyárral ellentétben több ruhadarab kell, és számos variáció állhat elő. Csak a kreativitás szab határokat.

Miből is áll az alapruhatár?
 

 Idén a skót lesz a divat - Fotó: Google


Az idei alapruhatár nélkülözhetetlen darabja a szűk nadrág, ami lehet farmer, bőr vagy bársony, bővülő tunika vagy hosszú kézzel kötött illetve olyan hatású pulóver, kockás kötött mellény, illetve ugyanez szoknyával.
Amennyiben testalkatunk vagy ízlésünk nem engedi meg a lovaglónadrág-vonalvezetést, a bő szabású nadrággal is trendik lehetünk, amely idén alul leszűkül és bokán felül ér.
Az elegáns divat kedvelői, illetve kötelező viselői is divatosak maradnak azonban a karcsúszított kosztümökkel, a még mindig magasított derekú szoknyákkal és a merész kivágású kötényszoknyákkal viktoriánus szabású blúzokkal vagy magas nyakú topokkal.


Kényelem mindenek előtt
 

 Vegyük lazára a ruhatárunkat - Fotó:
Google


Téli időben a meleg megtartása mellett a másik alapigény a kényelem. Bár az idén ez már nem is kényelem, hanem lazulás. Ezt a lazulást hivatott szimbolizálni az angol kockás trend, az angolszász stílus, ami nem csak a hétköznapi viseletet, hanem az elegáns női divatot is “megfertőzte”. Anyagválasztásban is a kényelem a fontos: pamut, bársony, kötött anyagok, de feltűnik a nagy kedvenc a farmer és fényes valamint a velúr bőr is. Mindezek nőiesen romantikus és extravagáns formában.

Kockák mindenütt

 

 A szórásból a fiúk sem maradnak ki - Fotó: Google


K
abát, nadrág, bármi. Mindegy, csak kockás legyen.  A nagy divatházak mindegyike felvonultatott több darabot is kockás mintára. A kiegészítők (cipő, táska) is lehetnek hasonlóak a hideg évszakokban. Az egy szín különböző árnyalataitól, a pirosas skótkockákig szinte bármilyen fajtája divatos. Ha ezt koptatott farmerrel kombináljuk, nem lőhetünk bakot, hiszen a 80-as évek végének, 90 –es évek elejének nagy kedvence újra előtűnt, bár csak és kizárólag a szűk verziója.


Csizmadivat
 

 A bottine a 20. század eleji divatot idézi - Fotó: Google


A hideg évszak nagy kedvence a bottine, aminek idén vastag sarka és kicsit lekerekített, de mégis hegyes orra van. Színben az öltözékhez illő bármilyen színt választhatunk, de a kis csizmákban is divatosak lehetünk, ha kockás mintást húzunk a lábunkra. Ha félcipő, hiszen enyhe időben vagy benti használatara nyugodtan használhatjuk, továbbra is a lapossarok a divat, míg csizmában a nagyon magas szárú darabok a legmenőbbek, ha lehet térden felül érnek, és hogy ennél a magasságnál még kényelmesek is maradjanak sok divatház a fordított bőrt, választotta a maxicsizmák anyagául. Ez utóbbiakat a szűk nadrágokhoz és a miniszoknyákhoz ajánljuk, míg a bottine-t és a lapossarkú cipőket az alul elszűkülő bő nadrágokhoz.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.