Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Téli divat színek...

2008.12.03

A színek minden évben igen meghatározóak az őszi és téli divatban. Általában ekkor kicsit sötétebbé, komorabbá válnak, mint maga az időjárás is. Nem így idén! Ezen a télen a nagy divatházak őszi-téli kollekciójának színpompája nem rugaszkodik messzire a tavaszi és nyári trendtől. Nem köszönt be komor változás és nemcsak a barnák, feketék trendik.

A színek többnyire ugyanazok, mint nyáron, de az árnyalatok változtak. A kifinomultság, és elegancia elegyéből kialakult visszafogott, ám mégis csábító színek jellemzik az új stílust, amely ebben az évben is kifeljezetten nőies. 

Kékülj

 

 
 

A kék igen természetes szín. A víz, a levegő és az ég színe, s a tisztaságot és a tudást szimbolizálja már évszázadok óta. A homeopátia, a feng shui, s egyes keleti tanok a lelki megnyugvás jelképének tartják. Idén még azok is megtalálhatják a nekik tetsző árnyalatot, akik egyébként idegenkednek tőle vagy túl hidegnek érzik ezt a színt: ugyanis a jégkék mellett a matrózkék és a melegebb tónusú királykék is menő.

Zöldségek

A másik természetes színünk a zöld. Ennek a színnek is számos értelmezését megismerhettük az idők folyamán. Egyesek szerint a remény színe, mások a gazdagság és prosperitás szimbólumaként tartják számon, megint mások pedig a pénz és a szerencse jelképeként tekintenek rá. A lényeg egy-és ugyanaz: ha már a fű elsárgult, s a fák elhullajtották díszes zöld lombkoronájukat, legalább mi őrizzünk meg egy kis tavaszt az öltözködésünkben.

 
 
 

Lilás álmok

A színek jelképrendszerével foglalkozók szerint: a lila az igazságot kitartóan keresők színe, így ha igaz a "ruha (színe) teszi az embert" örökzöld tézis, merjük magunkon viselni ezt a királyi színt. Idén a lila összes árnyalata trendi: kezdve a levendula színűtől a kékeslilán át a bíbor liláig. Az idei nagy visszatérő tehát marad télre is, a csajok legnagyobb örömére.

A klasszikus: fekete-fehér

 
 
 

A kínai jing-jang ellentétek vonzásában telik  a tél azoknak, akik kedvelik a fekete-fehér kombinációkat. Ezzel nem találtak fel sok újat az idén sem az őszi-téli kollekciók megálmodói, hiszen ez az összeállítás egy örökzöld klasszikus.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.