Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szinek a ruháinkon...

2008.10.01

A pszichológusok megfigyelték, hogy az ember általában olyan színű ruhába bújik,

ami az éppen aktuális hangulatát

a legjobban visszatükrözi.

Ám az is bizonyított,

hogy a közvetlen közelünkben lévő színek

változtathatnak a kedvünkön!

Nézzük meg, melyik hogyan?

Fehér: A színszimbolika tudománya szerint a fehér a tisztaság, az ártatlanság és a szüzesség színe. Ezért viselnek a mennyasszonyok hófehér esküvői ruhát. (Bár a szimbólum mögötti tartalom sokat változott az elmúlt évtizedekben, a fehér ruhát leginkább, már csak hagyománytiszteletből öltjük magunkra az esküvőn.) A fényesség, a szépség, az egyszerűség, az erkölcsösség, és a tökéletesség jelképe. Ezen kívül jelent még felfrissülést és megújulást is. Ha kimerült és csalódott vagy, vegyél fel egy fehér pulcsit, és kezd tiszta lappal a következő órákat. A fehér szín kedvelői az életükben főként a harmóniát keresik.

 
 

 Használjuk bátran a színeket - Fotó: Google

Sárga: A ma oly divatos sárga szín, a napfényt szimbolizálja. Ha a sárga a kedvenc színed, akkor nyitott, kedves, és jó kedélyű emberke vagy, aki csak úgy sugárzik az energiától. Ez a szín erősít, nyugodtan hord, ha lehangoltnak, vagy betegnek érzed magad.

 

Piros: A piros feltölt energiával. Ha ez a kedvenc színed, akkor magabiztos vagy magabiztosságra törekvő, életerős nő vagy, aki nem riad meg a saját nőiességétől. Amennyiben túl pirosat hordasz, agresszívnek tűnhetsz mások számára. Piros kiegészítőket azonban bátran használhatsz, mert erősítik energiáidat, serkentik gondolkodásodat. A piros segít a női problémák orvoslásában, csillapítja a fájdalmat. A túlfűtött érzelmek és a szenvedélyes szerelem színe is.

 

Kék: Mivel a kék a tenger és az égbolt színe, a megfoghatatlanságot jelképezi. A világoskék nyugtat, a kék a gondolatok mélységét jelenti. A kék kedvelői békére, nyugalomra és kényelemre törekszenek. A kék segít tisztábban látni, és ha komoly döntés előtt állsz, biztosítja számodra a kellő nyugalmat a megfontolt döntéshez.

 
 

 Ne a divat alapján, hanem saját ízlésed szerint
válassz - Fotó: Google

Zöld: A természetesség, a megújulás és a gyógyulás színe. A zöld szín enyhíti a fájdalmakat, és megnyugtat. (A kórházak belső falait is ezért festik a legtöbbször zöldre.) Ha ez a kedvenc színed, akkor a környezeted nagy valószínűséggel segítőkésznek, nyitottnak és harmonikusnak tart. Ha hiányolod a környezetedből a békét, nyugodtan öltözz zöld ruhákba.

 

Narancs: Kínában és Japánban a szeretet és a vidámság színe. És a narancs valóban felvidít. Oldja a görcsöket mind a testben, mind a lélekben, energiával, kreativitással ruház fel. Optimizmust tükröz, méregtelenítő folyamatokat indít be, és lendülettel tölt el. Ha ez a kedvenc színed, akkor igen energikus személyiség vagy, aki minden élethelyzetben meglátja a lehetőségeket.

 

Lila: A lila favorizálói lendületes, kitűnni vágyó emberek. Ezek az emberek szenvedélyesek és őszinték. A lila az intelligenciát és az egyéniséget is jelképezi, elősegíti az értelem és érzelem közti egyensúly kialakulását.

 

Rózsaszín: A rózsaszín empatikus egyéniségről árulkodik, aki szívesen segít másokon és meghallgatja a gondokat. Gyermeki lélekre, tisztaságra és érzelmességre utal. És bizony, ha rózsaszínt viselsz, legyen az akármilyen árnyalat, a környezeted kedvesebbnek, megközelíthetőbbnek lát. Ha szeretetre vágysz, és kedvességet szeretnél vonzani az életedbe, hordj rózsaszínt! A világos pink fejleszti a kreativitást is!

 

Barna: Az egyik legtermészetesebb szín. Megnyugtat és ellazít. A Földet és az anyaságot szimbolizálja. A szín türelemre tanít és segít megtalálni a helyedet a világban. Ha a barna a kedvenc színed, valószínűleg szeretetteljes, megbízható személyiség vagy, aki talán már vágyik az anyaságra. Mindemellett reálisan gondolkodsz, és mindig egyensúlyra törekszel az életben. A barnát feldobhatod egy kis zölddel vagy narancssárgával, ami növeli a kreativitásodat, és elérheted általa a vágyott harmóniát.

 
 

 Elegáns, de búskomor és hideg szín - Fotó: Google

Fekete: A fekete elegáns divatszín. Jól kombinálható, de vigyázz ne hord túl gyakran! Ha domináns a fekete az öltözködésedben könnyen búskomorrá válhatsz, és hajlamos leszel a visszahúzódásra! Csak akkor viseld, ha az alkalom megkövetelni!

 

 Kedvenc színünk sokat elárul rólunk, de némi hangulatjavítás vagy nyugalom érdekében nem árt a változatosság sem! Nem csak a viselt ruháinkat érdemes a fenti információk alapján megválogatni, hanem a környezetünkben a minket körülvevő domináns színeket is!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.