Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gaultier 2009-2010 Ősz/Tél

2009.07.25

Az ’52-ben született divattervezőt már gyermekkorában sem a foci és a játszótér foglalkoztatta leginkább. 13 éves volt, amikor a család hölgy tagjai már az általa tervezett ruhákat hordták.

17 évesen küldte el terveit egy francia tervezőnek, aki azonnal lecsapott a géniuszra. Ő nem volt más, mint Pierre Cardin. Nála kezdte pályafutását a kis Gaultier, akinek mára már neve bejárta az egész világot.

Hírnevét hihetetlen fantáziájának és ambiciózusságának köszönheti. A közönséget mindig igyekezett megdöbbenteni. Ruhakollekciói főleg népszerű kultúrákból és az utcai viseletből merítenek, mégis szokatlanul merészek.

Nem csak a divatvilág meghatározója, de a hírességek is imádják. Olyan sztároknak tervezett már színpadra és az életben egyaránt, mint Madonna vagy Marylin Manson, de Az ötödik elem című film futurisztikus darabjai is az ő nevét dicsérik.

A most bemutatott 2009/2010-es őszi-téli kollekció kevésbé megbotránkoztató, mint azt várnánk, bár az is lehet, hogy hozzászoktunk már a valóságtól kissé elrugaszkodott ruhakölteményekhez.

Az összkép meglehetősen zord az idei nyári színkavalkádhoz képest. A kollekció meghatározó színei és anyagai a hűvös elérhetetlenséget sugallják. Hiányoznak a meleg tónusok, a puha érintések, amik az elmúlt éveket uralták.

Az egyenes vonalak, szögletes formák letisztultsága uralja a kollekció utcára való darabjait, melyeket akár mi is hordanánk, ha nem riasztana annyira merevségük a még javában tomboló forróságban.

 

Az alkalmi darabok elegáns színvilága, lágy esése kecsességet sugároz. Magabiztossá, szexivé varázsolja a nagyvárosi szingli nőt, aki elindul az éjszakába, hogy egy puccos galéria-megnyitó fogadásán találja meg a nagy Ő-t.

A mi személyes kedvencünk ez a csodás darab lett. Laza, mégis fantasztikusan arisztokrata megjelenést nyújt. Hívogató, de nem kihívó. Hűvös, de nem távolságtartó. Ha szeretjük a feltűnést, egy sima hétköznapon is felvehető, bár ebben az esetben készüljünk fel, az alsó ruha hossza nyilván okoz majd némi felfordulást a reggeli csúcsforgalomban. Ha viszont nem vagyunk ennyire merészek, akkor tökéletes választás egy estélyre, vagy állófogadásra. Belépőnknél garantáltan minden szempár ránk szegeződik majd.

Neked, hogy tetszik a kollekció?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.