Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan kapd meg azt a fiut akit szeretnél!

2008.11.23

Hogyan érd el, hogy legyen köztetek valami, ha…

Hip Latino Dolls Glitters

 

Azért írom ezt a cikket, mert sokakat érint a dilemma: hogy is kerüljenek közelebbi kapcsolatba a kiszemelt a sráccal. Bár sok ehhez hasonló cikk van és az újságok is tele vannak ezzel a témával, sőt könyveket írnak róla… de egyikben sem említik meg azt, hogyan ismerkedj össze a fiúval, ha semmi közös szál nincs – se ismerős, se szakkör, se semmi. Én ehhez is szeretnék tippeket adni.

 

1. …a fiú a haverod, barátod

Azt gondolnánk, azoknak a legkönnyebb, akik ismerik a fiút, jóba vannak vele. Azért mégsem így van. Hiszen ha jó barátság fűzi össze a két személyt, nem könnyű feláldozni a kapcsolatot. Mert nem olyan biztos, hogy az a kapcsolat működik majd nekik. Ha működik is egyszer végeszakad. Lehet, hogy csúnyán válnak el és akkor a barátságuk is odaveszik. De ha nem is haraggal válnak el, akkor is nehéz barátságra váltani. Elképzelhető, hogy az egyik fél még többet érez a másik iránt… Egyszóval a két személy kockáztatja a biztosat a bizonytalanért, amit nehéz megtenni azért. Ha csak egy barátikörhöz tartoznak, de nincsenek olyan szoros kapcsolatban is problémát jelenthet a szakítás… kellemetlen olyan emberrel bulizni mondjuk, akit még szeretsz, de ő már túl lépett rajtad. A barátaiknak is kellemetlen, mert nem fognak választani kettejük között… Ezt nem várhatják el.

Ám ha te mégis össze szeretnél jönni egy barátoddal, haveroddal, tehetsz érte. Ha eddig csak barátként tekintett rád, meg kell mutatnod neki a benned rejlő nőt. Ne úgy közeledj felé, mint egy haverhoz, hanem nőisen. Mosolyogj rá, nézz a szemébe, flörtölgess vele, bókolj neki. Buliba kihívóbban viselkedhetsz vele (nem azt mondom, hogy úgy öltözz fel, hogy mindened kint meg hogy úgy rázd magad, hogy… csak ott is flörtölgess vele, táncolj vele a legtöbbet, beszélgess vele kettesbe, kacérkodj, érintsd meg néha.) Ezekből biztosan leveszi, hogy akarsz tőle valamit, és ha ő is így van vele, lépni fog. Azonban ha félénkebb a srác, de azért látod rajta, hogy szeretne ő többet… csak nem mer, akkor kezdeményezhetsz egy ilyen beszélgetést. Hogy mostanában úgy vetted észre, hogy megváltozott a kapcsolatotok… Ez már tényleg annyira egyértelmű jel a részedről, hogy ha erre sem lép, eléggé tutyimutyi vagy nem gondolta komolyan az eddigieket. Nem érdemes rá több időt pazarolnod, lépj túl rajta.

 

                   Love icons for msn messengers

 

2. …a fiú az osztálytársad vagy ugyanarra a szakkörre jártok

 

Ennek is megvannak a hátrányai… persze az, hogy mi lesz ha a két fél szakít egymással. Kellemetlen utána nap mint nap a másikat látni.

Nos, ha többet szeretnél a sráctól, mosolyogj rá sokat! Kezdeményezz beszélgetést, nézz a szemébe. Tulajdonképpen ugyanazt kell tenned, mint az első pontban leírtak… de azért mégsem. Nyilván ha az osztálytársad, szakkörtársad nem ismeritek egymást annyira, mintha egy barátodról lenne szó. Ha szoktatok beszélni, egyszerűbb a helyzeted, de ha nem is dumálhatsz vele, csak úgy spontán. Célozgass rá, hogy elhívhatna valahova. Például ha busszal jársz iskolába, említsd meg, hogy „Hú de sokat kell majd várnom a buszra, halálra unom majd magam, gőzöm sincs mit fogok csinálni…”. Ezen kaphat, és esetleg azt mondja, igyatok meg valamit vagy sétálgassatok a parkba. Ha lesz valami jó film a moziba csak úgy mellékesen jegyezd meg „Lesz az xy moziba, biztos tök jó, szívesen megnézném.” Ha erre nem lép vagy nem akar semmit, vagy nem mer elhívni vagy nem tűnik fel neki a célzás. Ha úgy veszed észre, szimpatizál veled, csak túl nyuszi, hívd el te valahova. Például csak úgy lazán megkérdezheted tőle: „Nem megyünk el valamerre suli után?” Ezután már alakul minden… Vagy jól vagy rosszul. Ha nem lesz belőle semmi se keseredj el, jön majd más.

 

 

3. …van közös ismerősötök

 

Egyszerű! Kérd meg a közös ismerősötök, hogy ha találkoztok, hozza őt is. Ott megismerhetitek egymást nagyjából. Ha te is szimpatikus vagy neki elkéri a számod. Vagy utána a közös ismerőstől, esetleg felajánlja, találkozzatok még hármasba – vagy kettesbe. Persze a találkozón mosolyogj rá sokat, nézz a szemébe, legyél visszafogott és nőies.

 

4. …nincs semmi, ami közös

 

…de te mégis halálosan oda vagy érte! Én azt mondom, csak akkor lépj valamit is, ha van esélyed. Tehát fontos, hogy ne legyen barátnője és ha úgy tűnik, ő sem közömbös irányodban. Ezt kiderítheted abból, hogy például néz téged esetleg mosolyog. Testbeszédre is hagyatkozhatsz, bár a véleményem szerint nem biztos, hogy megbízható. Ha mégis figyelni akarod, íme pár jel tőle: a lábfejei feléd fordulnak, rád néznek, akár egész teste feléd fordul; kihúzza magát a jelenlétedben; a szemöldökét felhúzza, összehúzza; ha tetszik neki amit lát, egy pillanatra, mikor tekintetek találkozik szétnyitja a száját; az orrlyukai kitágulnak; szemeit nagyra nyitja; utánoz: ha megnézünk egy párt például ha egymással szemben ülnek. Ha az egyik könyököl az asztalon, a másik is. Nos, ha bejössz a fiúnak ő is tesz egy olyan mozdulatot, mint te. Például ha megérinted az arcod akkor ő is tesz egy olyasfajta mozdulatot, lehet csak megvakarja a fülét. De mint mondtam, szerintem kár lenne csak a testbeszédre hagyatkozni, hiszen mindenki máshogyan működik.

 

 

Ha eddig nem vett észre az azonban nem azt jelenti, hogy nem tetszel neki. Próbáld magadra felhívni a figyelmet. Érintsd meg „véletlenül”, akkor biztosan rád néz. Mosolyogj rá bátran! Persze ne vigyorogj, hogy az összes fogadat lássa, csak úgy enyhén, halványan. Valószínűleg vissza fog mosolyogni és ha mélyebb nyomot hagytál benne, máskor is mosolyog majd, rád vagy a szemedbe néz. Ha szerencsés vagy akkor van elég bátorsága ahhoz, hogy megszólítson – már ha igazán akar tőled valamit, amit tuti biztosra persze nem tudhatsz. Ha már tényleg csak kerülgetitek egymást… vedd fel MSN-re, ha ő nem teszi meg. Nehéz megtenni, de ha nem cselekszel semmit, örökké úgy marad minden. Szóval ne habozz, vedd fel, írj rá. Ha élőbe ő köszön előre, az haladás. Ha ezután sem szólít le… lehet, hogy nyuszi. Vagy nem gondolja komolyan. Ha úgy érzed, szólj hozzá te. Kezd egy milyen volt a napod vagy milyen lesz a napoddal… vagy hogy vaggyal… mit csinálsz mával… csak kezdeményezz, tegyél érte ami kell, ne csak állj és várd a csodát.

 

De azért mindig emlékezz rá: ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Pasiknál is így van. Ha erőlteted, rajta lógsz, görcsösen akarod az már nem jó. Csak rosszabb lesz minden. Tehát ha nem megy, nem sikerül, lépj tovább. Neked se jó, ha nyűglődsz.

 

  Love icons for msn messengers                                                                                    Love icons for msn messengers

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.