Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Valentin/Bálint nap!

2009.02.06

   

El is kezdem hát!! :)

Valentin római pap volt, aki Claudius császár üldöztetése alatt vértanúként halt meg.

Valentin fiatal keresztényként élt a keresztény vallás üldöztetése idején. Hitéért elfogták és börtönbe zárták, majd halálra verték, 269. február 14-én.

Amíg börtönben volt a legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak: "Ne felejtsétek el Valentint!" és "Szeretlek benneteket!"

Másik story szerint...

egy Valentin nevű katolikus pap lelkészkedett Rómában.Ez idő tájt gondolta ugy II.Claudius császár, hogy azok a fiatal pasik akik megházasodnak meg családjuk lessz sokkal rosszabb katonák lesznek! Na és ezzel nem naon értett egyet Valentin, aki ilyen romantikus féle  pap volt, és gondolta h ez még több titkos házasságot fog eredményezni, erre meg rájötta Claudius...ezért meg leültette..és Valentin meg szoros barátságot kötött a börtönőr lányával, akit imájával meg is gyógyított meg ilyesmi, és kivégzése napján egy üzit irt neki aminek az aláirása ez volt:  "A te Valentinod"Magyarországon csak a 90-es évek elején vált népszerűvé e nap megünneplése, az angolok ezt már 1446 óta teszik. Náluk az 1700-as években divatossá váltak a Valentin-verseskötetek, a 19. században pedig már üdvözlőkártyákat is küldtek egymásnak az emberek. Nem meglepő tehát, hogy február 14-én szerte a világon ma is sok szerelmes megünnepli a szerelmesek napját.

 

Valentin nap azért van, hogy megünnepeljük egy szent emlékét, aki tisztelte a szerelmet és a romantikát, amikor az emberek szerelmes üzeneteket cserélnek. Mások szerint késõbb sokan összetévesztették a norman-francia 'galantin' szóval, ami szerelmest jelent. Az idõk során a két hiedelem összefonódott, melynek eredményeképpen
Szent Valentinra úgy emlekezünk, mint a szerelmesek védõszentjére.

 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szia@windowslive.com

(ŁettY, 2010.11.12 13:58)

Szia!!!nekem tökre tetszik az oldid!!:D:)
msn-ed???(:
írj!!!!!!!!!!!!!!!!!
szia()(L)